The perfect flaw

Film poster, the perfect flaw

Bij dit project ben ik begonnen bij mijzelf. Ik ben op zoek gegaan naar een probleemstelling ofwel aandachtspunt, die zich voor doet in mijn dagelijks leven. Al snel kwam ik terecht bij het perfectionisme. Hoewel ik ook vond dat hier eveneens een positieve kan aan zit. Hierom is mijn concept voor dit project: De andere kant van het perfectionisme. Dit wilde ik graag terug laten komen in et script voor een korte film. Van dit script heb ik een storyboard gemaakt. Aan de hand hiervan ben ik mijn filmtrailer gaan maken. En daarop gebaseerd de filmposter.

In de film gaat de hoofdpersoon op een humoristische wijze de uitdaging aan zijn perfectionisme te verminderen. Doordat het genre comedy is, heb ik voor de kleuren geel en roze gekozen. Dit zijn opvallende kleuren en dat zie je vaak voorbijkomen bij humoristische films. Zo is het genre goed herkenbaar.

Op de filmposter wil ik graag het contrast laten zien, tussen de goede en slechte kant van perfectionisme. Dit heb ik gedaan door een net en bijna perfect lettertype te gebruiken. En daar tegen een heel ongerept lettertype te zetten. Ook staat niet alles perfect uitgelijnd, om jou te triggeren.