Amsterdam Design Museum

Folder Amsterdam Design Museum

Eindelijk is er plaats voor een Designmuseum in Amsterdam. Het museum staat geheel in het teken van Dutch Design.

Dutch Design in innoverend en onconventioneel, maar toch praktisch en duidelijk. Het onconventionele van Dutch Design, vind ik het meest opvallende en belangrijke kenmerk. Dit wil als hoofdzaak terug laten komen in de huisstijl. Ook wordt de huisstijl dynamisch, zodat deze met de tijd mee kan gaan, maar altijd herkenbaar blijft.

Onconventioneel staat centraal in mijn concept: Een excentrieke, wonderlijke twist, die vrij is om te veranderen en mee te gaan met de tijd. Deze twist is het herkenningspunt van de dynamische huisstijl.

Visitekaartjes Amsterdam Design Museum
Visite Kaartje Amsterdam Design Museum
Visitekaartje Amsterdam Design Museum

Ik ben geïnspireerd geraakt door lichten, die doordat er een vorm uitgeknipt is, een beeld vormen op het oppervlak waar het licht schijnt. Door deze inspiratie ben ik gaan experimenteren met dingen uit knippen. Ik heb ervoor gekozen dat bepaalde vormen uit het logo ergens uitgeknipt moeten worden. Maar, het kan ook zo zijn, dat er iets uit de vorm achter blijft. Zoals, een tekst of het logo. Hetgeen dat uitgeknipt wordt, moet vervolgens op een andere plek geplaatst worden. De huisstijl is dynamisch, dus verder vrij. Hoewel het gevoel van het Amsterdam Design Museum gelijk blijft en terug moet komen.

Briefpapier Amsterdam Design Museum
Briefpapier Amsterdam Design Museum